Cykelture

I og omkring Naturpark Maribosøerne finder du tre smukke dagcykelture på henholdsvis 22, 36 og 41 km. Turene er udviklet af Naturlandet Lolland-Falster. De kan naturligvis forkortes, hvis du har lyst.

Cyklister cyklende forbi Engestofte Gods om sommeren
Cyklister ved Engestofte

I havørnens land (36 km)

Cykelruten ”I havørnens land” er en fantastisk mulighed for at opleve den smukke Naturpark Maribo Søerne fra landsiden, og turen kan med fordel også vandres.

Undervejs på turen gennem det storslåede herregårdslandskab oplever du den ene flotte udsigt efter den anden. Der er mange rastepladser undervejs og fra fugleskjulet ved Hejrede Sø er der god mulighed for at komme tættere på søernes rige fugleliv. Det er dog en god idé at huske en kikkert. 

Hvis du kigger godt efter undervejs på turen, så er der stor chance for at se havørn.

​Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler - du skal bare følge ”havørnen”.

​Læs mere på Naturlandet Lolland-Falster, I havørnens land.

Safari på cykel (22 km)

Tag med børnene på safari. Dette er en børnevenlig cykelrute på 22 km, der starter i Maribo midt på Lolland. Cykelruten går nordpå til den idylliske landsby Maglemer og Knuthenborg Safaripark. Her kan du købe billet til safariparken, og opleve en lang række af de eksotiske dyr fra din cykelsadel. I safariparken er der en forlystelsespark, som er yderst populær blandt børn og barnlige sjæle.

​Ruten vender i den lille havneby, Bandholm, hvor du kan se flere seværdiger, nyde frokosten på hotellet, spise en is eller tage en dukkert i det varme Smålandshav, mens du holder øje med færgen til Askø. 

​Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler - du skal bare følge ”næsehornet”.

Læs mere på Naturlandet Lolland-Falster, Safari på cykel.

Skov, kyst og vin (41 km)

Dette er en af vores mest afvekslende ruter, hvor du oftest ad små veje kommer rundt i et landskab, der veksler mellem skove, åbne områder, landsbyer og kystområder. Du kommer blandt andet gennem de idylliske landsbyer Maglemer og Bandholm. Længere ude går ruten gennem den fine kystskov, Skifterne.

Halvvejs på ruten kommer du forbi Blans Havn, hvor du kan holde en pause i idylliske omgivelser. Her kan du kigge over til Askø og Lindholm, hvor opfinderen Ellehammer var med i konkurrencen om at blive den første i verden, der fløj i flyvemaskine. 

Længere fremme på ruten kommer du igennem Stokkemarke og Nørreballe, hvor der er mulighed for at proviantere.

​​Cykelruten er en Panoramarute, den er skiltet med blå skilte med symboler - du skal bare følge ”skoven”.

Læs mere på Naturlandet Lolland-Falster, Skov, kyst og vin.

Der er mange flere spændende ruter

Naturlandet Lolland-Falster kan tilbyde i alt 20 skiltede oplevelsesruter med masser af seværdigheder. De fleste ruter er dagsture, men den længere Naturlandet Rundt med overnatninger undervejs kan også varmt anbefales.

​Læs mere på Naturlandet Lolland-Falster, Oplevelsesruter.

Der er endnu flere spændende ruter

Der er dog ikke lavet foldere og skilte til disse ture, men de kan findes på vores app, Naturlandet Lolland-Falster. Der er både små og længere vandreture, cykelture, bilture og meget andet. Undervejs kan du se en masse seværdigheder, overnatningssteder, indkøbsmuligheder, toiletter mm.

Ved Naturpark Nakskov Fjord finder du blandt andet Nakskov Ringsti, Med Postbåden rundt, Hestehovedet, Frederiksdal Gods, Fiskerbyen Langø eller længere ruter, der kommer gennem området. Her kan nævnes den Nationale cykelrute 8, Munkevejen eller Naturlandet rundt.