Maribo Domkirke

Maribo Domkirke rummer uerstattelige historiske klenodier som kongelige bibler og sølvkalke.  I våbenhuset ligger der brochurer, der fortæller kirkens spændende historie. De er til glæde for de tusindvis af gæster, som hvert år besøger Maribo Domkirke.

Domkirken ligger omgivet af gamle huse ned til Søndersø
Maribo Domkirke ligger flot ned til Søndersø

Domkirkens historie

Domkirken ligger smukt ned til Søndersø ved siden af ruinerne af birgittinernes gamle kloster. Klosteret blev grundlagt i 1416 af Erik af Pommeren, efter gaver fra Danmarks første kvindelige regent Margrete I. Kirken blev opført i tilknytning til birgittinerklostret, efter forskrifter fra "Den Hellige Birgitta af Vadstena". Nogle år efter reformationen i 1566 blev der oprettet et adeligt jomfrukloster på stedet. Nu om dage er den gamle klosterkirke det eneste, der er tilbage af klosteret, og den har siden begyndelsen af 1800-tallet været Lolland-Falsters domkirke.

Nordens ældste maleri

Kirken er Danmarks eneste egentlige hallekirke. Det vil sige en kirke, der består af tre næsten lige høje skibe under fælles tag. Billedet af Den Hellige Birgitta på en altertavle i kirken er sandsynligvis det ældste bevarede maleri på lærred i Norden.